Girne’de Mali Şube Polisi tarafından yürütülen insan kaçakçılığı soruşturması derinleşiyor. Soruşturma kapsamında Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Nejdet Tunççağ ve Hasan Akar’ın ardından taşeron şirket çalışanı Mustafa Tutar da tutuklandı. Tunççağ ve Akar, teminatla serbest bırakılırken, Gürcafer ve Akar’a ek tutukluluk verildi.

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, mahkemede verdiği ifadede, Gürcafer’e ait iki bilgisayarın emare alındığını ve soruşturma kapsamında 30 ifade toplandığını belirtti. Suiçmez ayrıca, Mustafa Tutar’ın ofisinde Bangladeş uyruklu 16 kişinin pasaport fotokopilerinin bulunduğunu, ancak bu kişilerin nerede olduğunun tespit edilemediğini söyledi.

Suiçmez, yeni tutuklamaların gündemde olduğunu ifade ederken, zanlılar Nejdet Tunççağ ve Hasan Akar’ın uygun teminatlarla serbest bırakılmasını talep etti. Yargıç Jale Ergüden, zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, 60’ar bin TL nakit, KKTC vatandaşı iki kefilin imza edeceği 700’er bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

Savcı Hasan Boşnak’ın hazır bulunduğu davada, zanlı Mustafa Tutar’ın avukatı Muhabbet Mevsimler, tutukluluk süresine itiraz etmeyerek soruşturmayı yönlendirebilecek sorular sordu. Mahkeme, savunma avukatının bahsettiği ismin soruşturma amaçlı gizlilik kaydında olması gerektiğine dikkati çekti ve Gürcafer ile Tutar’ın tutukluluk sürelerini 3 gün daha uzattı.