Vize Kuralları ve Aile Birleşimi

İngiltere hükümeti, mültecilerin sevdikleriyle güvenli bir şekilde buluşabilmesi için aile birleşimi süreçlerini desteklediğini iddia ediyor. Ancak Ramfel adlı yardım kuruluşunun raporuna göre, bu program amacına hizmet etmiyor ve başvuru sahipleri terk edilmiş durumda. Sudan'daki çatışmaların başlamasıyla birlikte, İngiltere'ye gelmeye hak kazanan 14 kişiden 8'i hala orada mahsur durumda ve büyük tehlikelerle karşı karşıya.

Çocukların Karşılaştığı Tehlikeler

Çatışmalar sırasında Eritre'den kaçan birkaç çocuk Sudan'da mahsur kaldı. İki çocuk, evleri yağmalanırken bir yakınlarının öldüğüne tanık oldu. Bazı gençler, düzensiz yollarla Sudan'dan kaçtı; biri Libya'da tutuklandı, diğeri ise Güney Sudan'a insan kaçakçıları tarafından götürülüp tecavüze uğradı. Hükümet, Sudan'daki vize başvuru merkezini kapattığı halde başvuru sahiplerinin biyometrik bilgilerini şahsen vermesi gerekliliğini kaldırmayı reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Birleşik Krallık'ta yaşayan bir Eritreli mülteci, Sudan'da yalnız başına kalan iki küçük kardeşini yanına almak için umutsuzca çabaladığını anlattı. Bu çocuklar, anneleri öldükten ve babaları Eritre yetkilileri tarafından alıkonulduktan sonra Sudan'a kaçmışlardı ve çatışmalar başladığında bir mülteci kampında yaşıyorlardı.