İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan

İngiltere polisi, çevreci aktivistlerin İngiltere'nin güneybatısındaki UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak ilan edilen ünlü Stonehenge anıtına turuncu bir madde püskürtmesinin ardından Çarşamba günü iki kişiyi tutukladı.
Just Stop Oil adlı protesto grubu, 21 yaşındaki Niamh Lynch ve 73 yaşındaki Rajan Naidu adlı iki aktivistin, İngiltere'nin bir sonraki hükümetinin 2030 yılına kadar fosil yakıtları aşamalı olarak durdurmayı yasal olarak taahhüt etmesini talep etmek için Stonehenge'i "turuncu toz boyayla süslediklerini" söyledi.
Görüntüler sosyal medyada yayınlanırken, grup "turuncu mısır unu" kullandıklarını  ve böylece "yakında yağmurla birlikte akıp gideceğini" söyledi. Wiltshire Polisi yaptığı açıklamada "bu öğleden sonra Stonehenge'de meydana gelen bir olayın ardından iki kişinin tutuklandığını" belirtti.
"Görevliler olay yerine intikal etmiş ve anıta zarar verdikleri şüphesiyle iki kişiyi tutuklamıştır. Soruşturmalarımız devam ediyor ve English Heritage ile yakın işbirliği içinde çalışıyoruz.