Özellikle Türk turizmi ve resort turizm için tüm pazarları aynı çatı altında buluşturan ATF Türkiye’nin ilk günü coşkulu bir açılışla başladı. Yeni iş birliklerine zemin hazırlayan, katılımcılarla ve panellerle turizmin geleceğine dair yeni fikirlerin tartışıldığı ATF, sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla ikinci gününde kapılarını açtı. Fuar alanındaki farklı sahnelerde, teknoloji, sağlık ve spor, IK, PR gibi çeşitli alanlarda uzman konuşmacılar; bilgi birikimlerini, sektöre dair yenilikleri ve yorumlarını aktarıyor.
Bugünün en dikkat çeken oturumu ise ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı’nın ATF Main Stage’de gerçekleşecek “Türkiye, Turizm ve Gelecek” başlıklı konuşması oldu. Saygın akademisyen ve yazar Ortaylı, turizm profesyonelleri ile ATF24 sahnesinde buluşacak. 
ATF diğer panel programları ile de sektöre katkı sağlamayı hedefliyor. 24 Ekim günü sektör profesyonelleri, dijital dönüşüm, doğrudan rezervasyon kanalları, otel teknolojileri ve seyahat teknolojileri gibi konuları tartışacaklar.

Detaylı program ise şu şeklide açıklandı: 


TURİZMDE TEKNOLOJİ VE YÖNETİMİN TÜM DETAYLARI 


Günün ilk oturumunda moderatörlüğünü LEAP Yatırım & Ankara Tekmer CEO’su ve INFINIA Fonu & Ekosistem Geliştirme Danışmanı İmran Gürakan’ın yapacağı “Otellerde Dijital Dönüşüm” panelinde yeni teknolojilerin akıllı oteller üzerindeki etkisi ele alınacak. Bu panelde INFINIA & Plan-S CEO’su Tugay Güzel, WiserSense’de CEO ve INFINIA’da COO görevini üstlenen Kadem Berker Yaşar, INFINIA Satış Direktörü Pınar Aydoğdu ve TEPEA Başkan Yardımcısı Şöhret Pakiş gibi önemli isimler yer alacak.


Saat 11.30’da, Holidaymine Yönetici Ortağı Arzu Harley’in moderatörlüğünde gerçekleşecek “Doğrudan Rezervasyon Kanalları” paneli, Rixos Hotels & The Land of Legends E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Müdürü Tunahan Doğan ve ORS İş Geliştirme Müdürü Denis Benli’nin katılımıyla gerçekleşecek. Bu panelde katılımcılar, otellerin doğrudan rezervasyon stratejilerini ve bu alandaki son gelişmeleri paylaşacak.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden spor, kültür ve lezzet dolu etkinlik Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden spor, kültür ve lezzet dolu etkinlik


Öğleye doğru, saat 12.00’de, BedbankGlobal Kurucusu Mustafa Cura’nın yönettiği “Otel Teknolojisinin Geleceği” panelinde, Elektraweb CEO’su Kemal Oral, Veboni Kurucu Ortağı Ahmet Erdal ve Optibeats Dijital Ağırlama Kurucu Ortağı Suat Gücel gibi sektörün teknoloji liderleri, otelcilik teknolojilerinin geleceği üzerine fikirlerini paylaşacaklar.


Saat 12.45’te “Seyahat Teknolojisinin Geleceği” başlıklı oturumda, SAN TSG Genel Müdür Yardımcısı Özel Oytun Türkoğlu moderatörlüğünde, Paximum Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Prime Travel Kurucu Ortağı Fatih Muku, Agoda MEA Kıdemli Bölge Direktörü Krishna Rathi ve Yuppi Travel CEO’su ve Kurucusu Ferdi Tirendez, seyahat teknolojilerinin bugünü ve geleceğini değerlendirecekler. Bu panelde, seyahat sektörü için yeni nesil teknolojilerin nasıl devreye girdiği ve gelecekteki yenilikler tartışılacak.


BİR ATF KLASİĞİ: 2025’TE TÜRKİYE PAZARI


Saat 13.30’da, Türkiye turizm pazarı üzerine yoğunlaşan “2025’te Türkiye Pazarı” paneli gerçekleşecek. POYD Başkan Yardımcısı Ercan Çek moderatörlüğünde yapılacak bu oturumda, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mert Vardar, TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, Gezinomi Genel Müdürü Deniz Selen Kılıçözgürler ve Setur Ürün Direktörü Serhat Günay, Türkiye turizm pazarındaki gelişmeler ve 2025 yılına yönelik projeksiyonlarını paylaşacaklar.


Günün son bölümlerinde, saat 14.15’te Almanya pazarını etkileyen tehditler ve fırsatlar tartışılacak. POYD Genel Sekreteri Erdoğan Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bu panelde, LMX Touristik Türkiye Genel Koordinatörü Serdar Bayraktar, Bentour Reisen Incoming Genel Müdürü Melih Yetiş, WE Fly Tour Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ata, Hotelplan Group Kontrat Başkanı Alexander Schork ve Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, Almanya pazarı üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar.


Son olarak, saat 15.00’de “BDT pazarlarından dünya pazarlarına” konu başlığı, Calista Luxury Genel Müdürü Ali Kızıldağ moderatörlüğünde tartışılacak. Loti CEO’su Aydın Yaşayacak, Time Services Global CEO’su Sezgin Özer ve Pegas Genel Müdürü ve BDT Genel Koordinatörü Orhan Sancar, bu önemli konuyu masaya yatıracaklar.


Saat 15.30’da “Türkiye Outgoing Turizmi ve 2025 Fırsatları” başlıklı panelde, Tatil Sepeti Yurtdışı Ürün Direktörü Cenk Okumuş’un moderatörlüğünde, BTB Tours Yönetim Kurulu Başkanı Salih Gözcü, W Tatil Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saray, Jolly Tur Yurtdışı Turizm Direktörü Tolga Tekin ve Bin Rota Yönetici Ortağı Serdar Şahin bir araya gelecekler. Bu panelde, Türkiye’den yurtdışına yapılan turizmin mevcut durumu ve 2025 yılına dair öngörülen fırsatlar detaylı bir şekilde ele alınacak.


Günün kapanışı ise saat 16.30’da, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Türkiye, Turizm ve Gelecek” başlıklı konuşmasıyla yapılacak. Değerli tarihçi, akademisyen ve yazar Ortaylı, Türkiye’nin turizm potansiyelini tarihsel bir bakış açısıyla değerlendirecek.