Noyanlar Şirketler Grubu Genel Direktörü Ahmet Noyan, dün akşam Kömürcügil İnşaat ile ortak yapmış oldukları "Riverside Square" adlı projenin açılış töreninde, Güney Kıbrıs’tan gelen iftira ve yıpratma kampanyalarına karşı önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde şirketiyle ilgili ortaya atılan iddialara sert yanıt veren Noyan, "Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Bildiğiniz gibi şu anda Güney'deki Rum kardeşlerimiz tarafından yıpratılma, yere vurulma ve kaos yaratmak amacıyla bir çalışma başlatılmıştır," ifadelerini kullandı.

Ahmet Noyan, bu sözleriyle özellikle Güney Kıbrıs'tan gelen ve Noyanlar Şirketler Grubu'nu hedef alan asılsız iddialara dikkat çekti. Noyan, "Bu açılışı yaparken çok düşündük, yapmalı mı yapmamalı mı diye. Döndük dedik ki bizler dürüst insanlarız, şerefli, haysiyetli, bugüne kadar kimseyi kandırmamış, yalan söylememiş insanlarız. Ödenmemiş bir tane faturamız yok, mahkemeye bir defa bile düşmemişiz," diyerek şirketinin bugüne kadar izlediği ilkeli duruşunu vurguladı.

Grönholm Metodu seyirci ile buluştu Grönholm Metodu seyirci ile buluştu

Noyan, açıklamasında ayrıca, Güney Kıbrıs'taki bazı çevrelerin bu tür kaos yaratma çabalarıyla sadece bölgedeki barış ve huzuru tehlikeye attığını da dile getirdi. Noyan’ın sözleri, Kuzey Kıbrıs’ta da geniş yankı bulurken, şirketin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Ahmet Noyan'ın bu açıklamaları, özellikle geçen sene Ağustos ayında Breeze adlı eğlence mekanında yaşanan Hüseyin Mavideniz cinayetiyle ilgili gündemde yer alan iddialar ve spekülasyonlar arasında büyük yankı uyandırdı. Şeref, dürüstlük ve şeffaflıktan bahseden Noyan, bir yıl geçmesine ragmen adalet karşısında cinayet ile ilgili spekülasyonlara henüz net bir cevap verememiştir.