Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği

Hizbullah'ın İsrail'e Roket Saldırısı

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, İsrail'in üst düzey komutanlarından birini öldürmesine misilleme olarak kuzey İsrail'e çok sayıda roket saldırısı düzenledi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Çarşamba günü sınırı geçen 200'den fazla roketi tespit ettiğini bildirdi. 

İsrail'in Hizbullah Komutanı Taleb Sami Abdallah'ı öldürmesinin ardından Hizbullah, 7 Ekim'den bu yana en büyük saldırısını gerçekleştirdi. Kimi roketler Demir Kubbe sisteminden geçti. CNN TÜRK ekibi roketlerin isabet ettiği alandaydı.

Bazı roketler yangınlara sebep oldu, ancak herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Hizbullah yetkilisi, İran destekli grubun saldırılarının yoğunluğunu ve sayısını artıracağını belirtti. Bu açıklama, Salı gecesi güney Lübnan'da düzenlenen saldırıda hedef alınan saha komutanı Taleb Sami Abdullah'ın cenazesinde yapıldı.

Süregelen Çatışmalar ve Kayıplar

7 Ekim'de İsrail ve Hamas arasında Gazze'de başlayan savaşın ardından, İsrail-Lübnan sınırında neredeyse her gün çatışmalar yaşanıyor. Hizbullah, Filistinli grubu desteklemek amacıyla hareket ettiğini belirtti. Lübnanlı yetkililer ve Birleşmiş Milletler'e göre, Lübnan'da en az 88'i sivil olmak üzere 375'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrail askeri kaynakları, İsrail'de 18 asker ve 10 sivilin öldüğünü bildirdi. Bu çatışmalar, kuzey İsrail ve güney Lübnan'daki sınır topluluklarından on binlerce kişinin yerinden olmasına da neden oldu.