Lefkoşa’da çalıştığı iş yerinden para çalan Pakistan uyruklu Muhammad Zeeshan, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede bulguları aktaran polis memuru Kadir Çetin, zanlı Zeeshan’ın “müstahdem tarafından sirkat ve bina açma” suçlarından tutuklandığını söyledi. 

Kadına Şiddet Davasında Karar Kadına Şiddet Davasında Karar

Zanlının, 29 Nisan 2024 - 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında çalıştığı oto servis garajına kapandıktan sonra gizlice girip, kilitli ofis odasının alüminyum penceresini tornavida ile açarak 400 Dolar ve 7 bin TL nakit parayı çaldığını belirtti. Olay 13 Temmuz 2024'te polisin bilgisine ulaştı ve Zeeshan tutuklandı. Zanlının evinde yapılan aramada olayda kullanıldığı düşünülen tornavida emare olarak ele geçirildi.

Polis, zanlının 25 Mayıs 2024’te çalışma izninin sona erdiğini, ancak 90 gün içerisinde yeni izin çıkarma süresi olduğu için yasal statüsünün devam ettiğini belirtti. İşverenin zanlının çalışma iznini yenilemediği halde çalıştırmaya devam ettiğini ve bu nedenle iş yeri hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Yargıç Jale Ergüden, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.