Hindistan'ın Himaçal Pradeş eyaletinde haziran sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar, 56 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Hindustan Times'ın haberine göre, acil durum operasyon merkezi yetkilileri, bu süre zarfında eyaletin ciddi yağışlar aldığını bildirdi.

Yetkililer, bu felaket sırasında 21 kişinin yüksek yerlerden düşerek, 18 kişinin boğularak, 8 kişinin yılan ısırması ve elektrik çarpması, 1 kişinin ise sel nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaşanan bu olaylar, bölgenin doğal afetlere karşı kırılganlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Eyalet yetkilileri, yağışların sebep olduğu tahribat nedeniyle yaklaşık 100 konutun zarar gördüğünü ve birçok ailenin evsiz kaldığını belirtti. Şiddetli yağışların ve sonuçlarının bölge ekonomisi ve altyapısı üzerinde önemli etkileri olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de Himaçal Pradeş eyaletinin bazı bölgelerinde şiddetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu. Bölge halkı, olası sel ve toprak kaymalarına karşı tedbirli olmaları konusunda bilgilendirildi.

Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi

Bu trajik olay, iklim değişikliğinin dünya genelinde artan etkilerini bir kez daha hatırlatırken, Hindistan hükümetinin ve yerel yetkililerin doğal afetlerle mücadele kapasitesini güçlendirme gerekliliğini ortaya koydu.