NOAA'nın iklim tahmin merkezi, Ağustos-Ekim arasında La Niña'nın ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu belirtiyor. Bu doğal döngü, güçlü olması durumunda olumsuz sonuçlara yol açabilir. NOAA'nın tahmincilerine göre, geçen kışın ağır geçmesine neden olan üçlü dip La Niña, 2023-2024 El Niño'ya geçtikten sonra şimdi bir başka La Niña'nın kapısını çalıyor.

Her ay CPC, gözlemledikleri trendlere dair güncellemeler yapmakta ve beklenen La Niña olasılıklarını güncellemektedir. Haziran ayında kuzey yarımküre kış aylarında La Niña'nın %85 olasılıkla etkili olacağını tahmin ettiler. Ancak Temmuz-Eylül dönemi için bu olasılık %65'e düşmüş durumda. Tahminciler temmuz ayında bir kez daha modelini güncellediler.

Bu hafif ayarlamanın nedeni, "sıfırın altında deniz yüzeyi sıcaklık anomalilerinin devam etmesi ve Temmuz ayında doğu rüzgarı anomalilerinin yeniden ortaya çıkmasının beklentisi" olarak açıklandı.

Filistin’e “Boykot” şarkısı ile destek mesajları sürüyor Filistin’e “Boykot” şarkısı ile destek mesajları sürüyor

La Niña, ekvatoral Pasifik Okyanusu'nda Niño-3.4 bölgesindeki deniz yüzeyi sıcaklık anormalliğinin -0.5°C veya daha düşük olduğu ve 3 aylık Okyanus Niño İndeksi (ONI) eşiğinin karşılanacağı beklendiğinde ve tipik olarak La Niña ile ilişkilendirilen atmosferik bir tepki gözlemlendiğinde meydana gelir.

Kaynak: The Inertia