Gönyeli'de misafir olarak bulunduğu bir evde 17 adet havai fişek patlattığı gerekçesiyle tutuklanan Berk Özdenefe, dün sabah yeniden mahkemeye çıkarıldı. Gönyeli Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Nurettin Özgenler, mahkemede olguları aktararak, zanlının 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 23:00 sıralarında Gönyeli'de Taç Sokak üzerinde bir evde arkadaşlarıyla yemek yedikleri sırada aracına giderek, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 17 havai fişeği alıp, evin yanındaki arazide ateşlediğini belirtti.

Polis memuru, zanlının şikâyet üzerine tutuklanarak hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Zanlının Çatalköy'deki evinde yapılan aramada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) menşeli 40 adet canlı av tüfeği fişeği bulunduğu da açıklandı. Zanlı, ifadesinde ateşlediği şeylerin meşale olduğunu sandığını, patlayınca havai fişek olduğunu anladığını söyledi.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Polis, 30 Ağustos'ta mahkemeye çıkarılan zanlı için 3 günlük tutukluluk emri alındığını ve bu süre içinde gerekli soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Polis memuru, benzer sabıkası olmayan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, patlayıcı madde tasarrufu suçunun ağır ceza kapsamına girdiğini belirterek, zanlının yargılanana kadar yurtdışına çıkışını yasakladı. Ayrıca, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve 2 haftada bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.