GAÜ’de Can Erel ile Havacılık Söyleşisi Düzenleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), havacılık tutkunları ve profesyonellerine yönelik önemli bir söyleşi etkinliğine ev sahipliği yapacak. Türk ve uluslararası havacılık alanlarında üst düzey görevlerde bulunmuş olan Uçak Mühendisi Can Erel, 24 Ekim Perşembe günü saat 14.30’da GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte katılımcılarla buluşacak.

GAÜ Halkla İlişkiler ve Etkinlik Birimi’nden yapılan açıklamada, CE Çözümleri ve Red Havacılık işbirliğiyle düzenlenen bu söyleşiye, havacılık sektörüyle ilgilenen herkesin ve bu alanda eğitim gören öğrencilerin davetli olduğu belirtildi.

Can Erel Kimdir?

1961 Ankara doğumlu olan Can Erel, Türkiye’de havacılık alanında saygın bir kariyere sahip. Orta öğrenimi sırasında TÜBİTAK bursu kazanan Erel, İTÜ Uçak Mühendisliği’nde eğitim aldı ve Türk Hava Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın bursuyla kariyerine devam etti. 1982 yılında Eskişehir’deki 1. Hava İkmal Bakım Merkezi’nde göreve başladı ve burada 18 yıl boyunca çeşitli önemli görevlerde bulundu. ABD Hava Kuvvetleri’nde F-16 Sistem Program Ofisi’nde görev aldıktan sonra 2005 yılında emekliye ayrıldı. Emeklilik sonrası kariyerinde ise sivil havacılık ve eğitim alanında birçok projeye imza attı.

Manisa'nın 4 yıllık stratejik planı Meclis onayında Manisa'nın 4 yıllık stratejik planı Meclis onayında

Erel, ayrıca Türkiye’de havacılık sektörünün gelişimine yönelik akademik çalışmalar yaparak, çeşitli üniversitelerde havacılık programlarının kurulmasına katkıda bulunmuştur.

GAÜHABER | 19.10.2024