Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta Tutar Apartmanını kundaklayarak, bir kişinin ölümüne ve bir kişinin ağır yaralanmasına neden oldukları iddia edilen Ürdünlü Sakher Mansour Abdul Elmughrabı ,Illias El-Ghazalı ve suçla bağlantılı tutuklanan binanın sahibi Mustafa Tutar mahkemeye çıkarıldı.

Müfettiş Muavini Ömer Faruk Şengil mahkemede olguları aktardı. 

Bakan Güler'den TUSAŞ'a taziye ziyareti... Hiç bir hain Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak! Bakan Güler'den TUSAŞ'a taziye ziyareti... Hiç bir hain Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!

Şengil, zanlıların “Adam Öldürme, Kundaklama, Binalardaki Eşyaları Ateşe Verme ve Ağır Yaralama” suçlarından tutuklandıklarını belirtti.

Polis, Sakher Mansour Abdul Elmughrabı ve Illias El-Ghazalı’nin Haspolat’ta zanlı Mustafa Tutar’ın sahibi olduğu, Tutar Apartmanını 23 Ekim 2024 tarihinde saat 03:00 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yanıcı madde dökerek, kundakladıklarını söyledi.  Polis, zanlıların  yangın sonucu apartman sakinlerinden ve 6 numaralı dairede kalan  Gana uyruklu Derrick Bamfo Ampomah (E-24)’ın vefat ettiğini, Jonathan Maukle Adjabeng'in ise ağır şekilde yaralanmasına neden olduklarını açıkladı.  Polis, zanlı Tutar’ın da meseleyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti. Polis memuru, Sakher Mansour Abdul Elmughrabı ve Illias El-Ghazalı’nin gönüllü ifade verdiğini açıkladı. Polis memuru, olayda yaralanan Adjabeng'in henüz ifadesini alamadıklarını dile getirdi.

Polis memuru, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu kaydetti.

Polis, haklarında ağır ceza mahkemesinin öngördüğü en ağır suçlardan biri olan adam öldürme suçundan soruşturma yürütülen zanlıların ilk etapta bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatı ise süreye itiraz etmezken, Sakher Mansour Abdul Elmughrabı’nin ifadesinin gönüllü olmadığını, zorla alındığını ileri sürdü. Savunma, Sakher Mansour Abdul Elmughrabı’yi tanık olarak dinletti.

Zanlı, suçsuz olduğunu, gönüllü ifade vermediğini, polisin kendisini zorladığını iddia etti.

Avukat, Mustafa Tutar’ın olaydan bir gün önce polise giderek, kameraların  sökülerek, çalındığına dair şikayetçi olduğunu da söyledi. 

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.