Haspolat'ta Arnet Gıda Ltd.'de pazarlamacı olarak çalışan Perin İzmir, 12 milyon 270 bin 382 TL çaldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Zanlı, Hasan Süner, Naim Bilgin, Reis Atlas, Ümit Konugus ve Orhan Başarır’ın ardından Türkiye'den dönen ve tutuklanan Murat Abaza dün mahkemeye çıkarıldı.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Demirhan Polis Karakolu'ndan polis memuru Ozan Kuşak, mahkemede olayın detaylarını aktardı. Polis, Perin İzmir’in 2018-2024 yılları arasında Arnet Gıda Ltd.’de müşterilere sattığı ürünlerin ödemelerinde makbuz ve faturalarda tahrifat yaparak toplam 12 milyon 270 bin 382 TL çaldığını belirtti. Zanlının 18 Temmuz 2024'te teslim olup suçunu itiraf ettiğini ve 5 suç ortağı olduğunu söylediğini açıkladı. İzmir’in ifadesinde, kendisine Ümit Konugus, Orhan Başarır, Naim Bilgin, Hasan Süner ve Reis Atlas’ın kredi kartlarını vererek ödemeleri iptal etmeye yardımcı olduklarını belirttiği belirtildi. 

Polis, Reis Atlas, Hasan Süner ve Naim Bilgin'in teslim olduğunu, Orhan Başarır ve Ümit Konugus'un daha sonra teslim olduğunu aktardı. Zanlı Başarır’ın ödemeleri nakit yaptığını söylediği, ancak Perin İzmir’in bu ödemeleri kredi kartıyla yaptığını belirtti. Ayrıca, Güzelyurt'taki Murat Abaza’nın da kredi kartını kullanarak mal alıp sonrasında iptal ettirdiği öğrenildi.

Murat Abaza’nın 30 Temmuz'da adaya giriş yaparken tutuklandığını ve gönüllü ifadesinde kredi kartını Ümit Konugus’a verdiğini, kartın halen onun kullanımında olduğunu beyan etti. Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek teminat talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, Murat Abaza’nın yurtdışına çıkışının yasaklanarak kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 100 bin TL nakdi teminat yatırmasına, iki kefilin 800’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.