Haspolat'ta pazarlamacı olarak görev yapan Perin İzmir, Arnet Gıda Ltd.'de sattığı ürünlerin bedeli olan 12 milyon 270 bin 382 TL’yi çaldığı gerekçesiyle tutuklandı. İzmir, Hasan Süner, Naim Bilgin, Reis Atlas, Ümit Konugus ve Orhan Başarır gibi isimlerle birlikte aranan şahıslardan biri olup, Türkiye’den önceki gün adaya dönen zanlı Murat Abaza da tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Demirhan Polis Karakolu’ndan polis memuru Soner Şaban, mahkemede olguları aktardı. Şaban, Haspolat Sanayi Bölgesi 1. Sokak’ta faaliyet gösteren ve Aydın Ahmetraşit tarafından işletilen Arnet Gıda Ltd.'de Perin İzmir’in pazarlamacı olarak çalıştığını ve 2018-2024 yılları arasında müşterilere satılan gıda malzemelerinin bedelini yazdığı makbuz ve faturalarda tibeksle oynayarak, toplamda 12 milyon 270 bin 382 TL’yi şirkete yatırmayarak çaldığını söyledi. Polis, zanlının 18 Temmuz 2024’te teslim olup suçlarını itiraf ettiğini ve 5 suç ortağının daha olduğunu açıkladığını belirtti.

Polis, Perin İzmir’in ifadesinde, Ümit Konugus, Orhan Başarır, Naim Bilgin, Hasan Süner ve Reis Atlas’ın kredi kartlarını kendisine vererek ödemeleri yaptırdığı, ardından bu ödemelerin iptaline yardımcı olduklarını belirtti. İlk etapta Reis Atlas, Hasan Süner ve Naim Bilgin teslim olurken, Orhan Başarır ve Ümit Konugus sonradan polise teslim oldu. Polis, Başarır’ın Arnet Gıda'ya ödemeleri nakit olarak yaptığını söylediğini, ancak İzmir’in kredi kartıyla ödemeleri aldığını ve satış iptalleri yaptığını ifade etti.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

25 Temmuz 2024’te Arnet Gıda Ltd.'den alınan bilgiye göre, Güzelyurt'ta bulunan Murat Abaza’nın kredi kartını kullanarak mal alıp sonrasında iptal işlemi yaptırdığı öğrenildi. Bu doğrultuda, Perin İzmir’in gönüllü ifadesinde Gökhan Konugus ve Murat Abaza’nın da bu işin içinde olduğunu söyledi. Polis, Murat Abaza'nın yurtdışından adaya giriş yaparken tutuklandığını ve aleyhine derdest emir alındığını belirtti.

Polis memuru Soner Şaban, Murat Abaza’nın itiraf niteliğinde bir ifade vererek, kredi kartının çıkarıldığı tarihten itibaren Ümit Konugus’un kullanımına verdiğini ve kartın halen Konugus’un tasarrufunda olduğunu belirttiğini söyledi. Diğer zanlıları tanımadığını ifade eden Abaza'nın beyanlarının teyit edilmesi gerektiği ve soruşturmanın geniş çaplı devam ettiği vurgulandı. Polis, zanlının ilk etapta 1 gün polis tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.