İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Haspolat'ta pazarlamacı olarak görev yaptığı Arnet Gıda Ltd.'de sattığı ürünlerin bedeli olan 12 milyon 270 bin 382 TL'yi çaldığı gerekçesiyle tutuklanan Perin İzmir ile Hasan Süner, Naim Bilgin, Reis Atlas, Ümit Konugus, Orhan Başarır ve Gökhan Konuguş'un teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldığı bildirildi.

Demirhan Polis Karakolunda görevli polis memuru Soner Şaban, mahkemede olayın ayrıntılarını aktardı. Şaban, Haspolat Sanayi Bölgesi 1. Sokak'ta faaliyet gösteren ve Aydın Ahmetraşit'in işletmeciliğini yaptığı Arnet Gıda Ltd.'de zanlı Perin İzmir'in pazarlamacı olarak çalıştığını, 2018-2024 yılları arasında müşterilere sattığı gıda ürünlerinin karşılığında düzenlediği makbuz ve faturalar üzerinde tahrifat yaparak, toplam 12 milyon 270 bin 382 TL'yi şirkete yatırmayarak çaldığını belirtti. Polis, zanlının 18 Temmuz 2024'te teslim olduğunu ve suçlarını itiraf ederek 5 suç ortağının daha bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, Perin İzmir’in ifadesinde Ümit Konugus, Orhan Başarır, Naim Bilgin, Hasan Süner ve Reis Atlas isimli kişilerin kredi kartlarını kullanarak ödeme yapıp sonrasında bu ödemeleri iptal etmelerine yardımcı olduklarını belirtti.

Polis, ilk aşamada Reis Atlas, Hasan Süner ve Naim Bilgin'in, daha sonra Orhan Başarır ve Ümit Konugus'un polise teslim olduğunu söyledi. Başarır’ın Arnet Gıda’ya tüm ödemeleri nakit olarak yaptığını, makbuz ve faturaları kendilerine verdiğini ifade etti. Perin İzmir'in Başarır'ın beyanını reddettiğini ve ödemeleri kredi kartıyla yaptığını belirtti. Yapılan incelemelerde, Perin İzmir, Ümit Konuguş, Hasan Süner ve Reis Atlas’ın kendi kredi kartlarıyla işlem yapıp ardından bu işlemleri iptal ettikleri tespit edildi. Orhan Başarır’ın iş yerindeki güvenlik kameraları görüntülerinin temin edildiği ancak 15 günde bir silindiği için geriye dönük inceleme yapılamadığı belirtildi. Ayrıca, Perin İzmir’in cep telefonunda yapılan incelemede Orhan Başarır’a ait bir ses kaydına ulaşıldı ve kayıtta “Salı günü bana 5 kutu cips ayarla. Salı günü zengin olacaksın” denildiği aktarıldı.

Polis, ses kaydının mukayesesi için Başarır’dan ses örneği alındığını açıkladı. 25 Temmuz’da Arnet yetkililerinden alınan bilgide Gökhan Konuguş ve M.A.’nın da çekim yaptığı öğrenildi. Konuguş’un aynı gün tutuklandığı, M.A.’nın ise 19 Temmuz’da ülkeden çıkış yaptığı belirtildi. Ayrıca, çekim yapılan ancak kime ait olduğu tespit edilemeyen 2 kredi kartının da incelendiği ifade edildi. Emare olarak alınan birçok evrak, zanlıların cep telefonları ve iş yerlerinden alınan kamera görüntüleri üzerinde inceleme devam ediyor. Zanlıların mal varlıklarının tespiti için Tapu Dairesi’ne yazı yazıldığı, geriye dönük incelemenin yapıldığı belirtildi. Polis, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ve zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 100’er bin TL nakdi teminat yatırmalarına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 800’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunmaları şartıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.