Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Hamas, Haniye'nin ölümünü doğrularken, suikastın "siyonist bir saldırı" olduğunu belirtti. Suikastın nasıl gerçekleştirildiğine dair ayrıntılar ise netlik kazanmadı. Suudi Arabistan basınına göre, saldırı saat 02.00'de güdümlü füze kullanılarak yapıldı.

Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunuyordu. İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu'na dayandırdığı haberinde, Haniye'nin kaldığı konuta düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hamas, suikastın "korkakça bir eylem" olduğunu ve cezasız kalmayacağını ifade etti. İran'dan yapılan açıklamada ise suikastın soruşturulduğu ve sonuçlarının yakında açıklanacağı duyuruldu.

İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan

ABD Savunma Bakanı Austin, tansiyonu düşürmek için çalışacaklarını ve İsrail'e yardım edeceklerini belirtti. Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, Haniye'ye yönelik suikastı şiddetle kınayarak Filistin halkını birlik ve direnişe çağırdı.

Haniye'nin ailesi, İsrail ordusunun 10 Nisan'da Gazze'de düzenlediği saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybetmişti. Haniye, çocuklarının Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için hayatlarını feda ettiğini söylemişti.