Yatırım Danışma Konseyi 8 Yıl Sonra Yeniden Toplandı Yatırım Danışma Konseyi 8 Yıl Sonra Yeniden Toplandı

Güzelyurt’ta uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla tutuklanan Aziz ve Hasan Topaloğluları, dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, Polis Memuru Türkay Saygılı olayla ilgili bulguları aktararak, soruşturmanın detaylarını paylaştı.

Polis Memuru Türkay Saygılı, 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 00:10 sularında Güzelyurt Merkez Komutanlığı arka kısmındaki dere yatağında, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin devriye görevi sırasında, park halinde bulunan HN 134 plakalı Mercedes Vito marka araçta zanlılar Aziz ve Hasan Topaloğluları’nın şüpheli hareketlerde bulunduğunu belirtti. Zanlıların, araç içinde bulundurdukları ve uyuşturucu madde olduğundan şüphe edilen bir maddeyi yere attıkları sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve alınması gereken ifadeler ile incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirterek, zanlıların soruşturma amacıyla 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede verilen ifadeleri değerlendiren Yargıç Özge Uğraşın, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.