Sıla 4 bayrağı gençlere devretti Sıla 4 bayrağı gençlere devretti

Güzelyurt’ta meydana gelen “Ürün Hırsızlığı ve Mülke Tecavüz” suçlamasıyla tutuklanan 15 Bangladeşli zanlı yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 1-8 Temmuz tarihleri arasında, Gayretköy’de bir şahsa ait tarla içerisine izinsiz girilip mülke tecavüz edildiğini ve tarla içerisinde yığın hale getirilmiş olan toplam 2 bin 500 baş sarımsağın çalındığını belirtti. Polis memuru, yürütülen ileri soruşturma kapsamında, zanlı olarak görülen Asraful Islam, Monere Hossen, Monirul Islam, Raj Islam, Tofsır Mia, Ontar Mia, Neimur Rahman, Amit Hasan, Mohammad Ali, Rıan Mia, Jahanggir Hossen, Mostofa Miah, Masum Billah, Tanvir Miah ve Mubarak Mia’nın tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlıların işvereni H.T’nin sorumluluğunda bulunan Bostancı'daki işçi evlerinde yapılan aramada 28 kilo sarımsak tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti. Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların çalışma izinlerinin olduğunu ifade ederek, teminat talep etti.

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, zanlıların 10 bin TL nakit teminat yatırmaları şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.