İnsan Hakları Platformu, Güzelyurt’ta insan ticareti mağduru olduğu iddia edilen 100’den fazla kişinin polise başvurduğunu açıkladı. Platform, bu kişilerin güvenliğinin sağlanması ve adalete erişimlerinin güvence altına alınması için acil adımlar atılması gerektiğini belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, Cypfruvex adına getirilen işçilerin sayısının 600 civarında olduğu ancak geri kalanların güvenlik endişesiyle polise başvurmadığı ifade edildi.

Yerel basında çıkan haberler doğrultusunda, Cypfruvex için getirilen işçilerin insanlık dışı koşullarda çalıştırıldığı ve olayın insan ticareti şüphesi taşıdığı belirtiliyor. Bu işçilerin çalışma ve yaşam koşulları "emek sömürüsü ve insan ticareti" kapsamında değerlendiriliyor. 100’den fazla işçinin aynı gün polise başvurmasının, olayın ciddiyetini ortaya koyduğu ve geri kalan işçilerin de güvenlik endişeleri nedeniyle başvurudan kaçındığı biliniyor.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Platform, mağdurların kötü koşullara sahip kamplara geri gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgularken, bu durumun mağdurları yeniden mağdur edeceğini belirtti. Ayrıca, mağdurların güvenli barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve kalıcı çözümler üretilene kadar geçici barınma ve koruma tedbirlerinin acilen devreye sokulması gerektiğini vurguladı.