Gürcafer’in Tutuklanması Sonrası Dolandırıcılık İddiaları Artıyor!

Serdinç Maypa’nın iddialarının ardından tutuklanan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, 31 Temmuz Çarşamba günü mahkemeye çıkarıldı ve 2 gün tutukluluk kararı verildi. Gazetemize ulaşan bilgilere göre, Gürcafer'in ve büyük şirketlerin de adının geçtiği davalarda yüz binlerce dolandırılan mağdur olduğu iddiaları hız kazandı.

KKTC emlak piyasasında Döveç Construction, NorthernLAND Group, Noyanlar Group ve Caesar Project gibi şirketlerin, gerek hükümetler döneminde gerekse Gürcafer’in yardımları doğrultusunda haksız kazanç sağladıkları iddia ediliyor. NorthernLAND Group Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, Döveç Construction Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç, Noyanlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan ve Caesar Project’in Yönetim Kurulu Başkanı Simon Aykut’un isimleri de bu iddialarla anılıyor.

Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi

Bu şirketlerin, önden aldıkları peşinatlarla müşterileri haksız duruma düşürerek emlaklara el koyma ve aynı mülkleri tekrar tekrar satma gibi dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülüyor. Gürcafer’in 45 yıllık dolandırıcılığı ve bu firmaların uzun süredir satış yapıp müşterileri mağdur ettikleri iddiaları da dikkat çekiyor. Yapılan iddialara göre ev sahibi olan vatandaşlardan çoğu mağdur edilerek, sahip oldukları evlerim tapularına bile sahip değillerdir.

Bu şirket sahibi kişilerin maddi güçlerinden dolayı, Polis Genel Müdürlüğü’nün yapılan ihbarları, haberleri ve şikayetleri görmezden gelmesi de olayın başka bir boyutunu gözler önüne seriyor ve açıklığa kavuşturulması gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Topuz Gazetesi olarak, bu iddiaların gün yüzüne çıkması ve mağdurların haklarını aramaları konusundaki hassasiyetimizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz.