Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, mülk satışlarına yönelik yaptırımları sıkılaştırarak KKTC’deki iş adamlarını ve ailelerini zor durumda bırakıyor. Güney Kıbrıs’taki yetkililer, mülk satışlarına dair yeni tutuklama kararlarını gündeme getirirken, bu durum KKTC’deki yabancı yatırımcıların mülklerini aldıkları fiyatların altında satmak zorunda kalmasına neden oluyor. Birçok konut ve ev boşta kalırken, taşınmaz mal konusunda büyük zarar kapıda.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50. Yıl özel konuşmasının ardından yeniden alevlenen mülk sorunları, Güney Kıbrıs’ta devlet yetkililerinin açıklamalarıyla daha da karmaşık hale geldi. Şu anda hiçbir yatırımcı güneye geçemezken, çalışanlar bile ciddi risk altında. Öte yandan, geçmişte KKTC’de bir yatırımcının mallarını satmak isteyen bir Alman vatandaşının tutuklanması ve devam eden dava süreci hatırlatıldı.

Bu durum, yerli halk arasında da farklı tepkilere yol açtı. Mülk fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ev sahibi olamayan yerli halk, “Bu yaptırımlar belki yatırımcılar için kötü, ama bizim için de ev almak artık bir hayal” diyerek tepkilerini dile getirdi. Ancak, astronomik rakamlarla satılan evlerin fiyatlarının düşmesiyle halk bu fırsatları değerlendirmeye başladı. Hangi iş adamının tutuklanacağı ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor.