Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde yeni depremler olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ege ve Akdeniz’deki Helen Yayı'nın her an şiddetli bir deprem üretebileceğini belirten Görür, özellikle Bingöl’den başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu Fayı'nın büyük bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

107 Araç Trafikten Men Edildi 107 Araç Trafikten Men Edildi

NTV’ye konuşan Görür, “En çekindiğimiz yer Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu” dedi. Bu fayın en son 1794 yılında büyük bir deprem ürettiğini ve yaklaşık 250 yılda bir deprem ürettiğini hatırlatan Görür, 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini düşündüklerini ifade etti.

Helen Kıbrıs Yayı Tehlikeli
Görür, Ege ve Akdeniz’i ilgilendiren Helen Yayı'nın her an şiddetli bir deprem üretebileceğini vurguladı. Helen Kıbrıs Yayı’nın tehlikeli olduğunu belirten Görür, “Antalya Datça, güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor” dedi.

“Rodos Girit güneyde her gün deprem oluyor. Burada günün birinde büyük deprem olabilir. Tıpkı Helen Kıbrıs Yayı'nın 1856 yılında 9’un üzerinde deprem ürettiği gibi. Ürettiği depremin şiddeti neredeyse 12’ye varıyor. Kıbrıs’ı yok etmiş.”

Görür, Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini de hatırlatarak “Asıl yıkıcı depremi kuzey kolda bekliyoruz” dedi.