Gönyeli Polis Karakolu ve Cürümleri Önleme Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 2 adet silah ve 25 mermi ele geçirilirken, tutuklanan Ramazan Kıraç ve İsrafil Ünal dün mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Toıykan Gülerler, mahkemede operasyonun detaylarını aktardı. 

Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Polis, 14 Temmuz 2024 tarihinde Alayköy’de yol kenarında şüpheli bir poşetin tespit edildiğini ve 15 Temmuz saat 01.00 sıralarında bir aracın bu poşeti alarak bölgedeki bir gece kulübüne gittiğini belirtti. Zanlıların gece kulübünün park yerine geldiklerinde polis ekiplerini görünce poşeti araçtan attıklarını söyledi. Poşette yapılan aramada 2 adet 9 mm çapında tabanca ve 25 adet 7.65 mm mermi bulunarak emare alındı. Her iki zanlı olay yerinde suçüstü tutuklandı. 

Ramazan Kıraç’ın poşeti yol kenarından aldığını, İsrafil Ünal’ın ise poşeti polisleri görünce araçtan attığını itiraf ettiklerini belirten polis memuru, soruşturmanın yeni başladığını ve alınacak ifadeler ile incelenecek kamera görüntüleri olduğunu kaydetti. Zanlıların ikametgahlarında ve iş yerlerinde arama yapılacağını, silah ve mermilerin balistik incelemeye gönderileceğini belirten polis, 3 gün süre istedi. Yargıç Jale Ergüden, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.