Gönyeli’nin Yenikent bölgesinde 52 yaşındaki Mahmut Özdaş’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazasıyla ilgili tutuklanan Cevdet Aladağ, Muhsin Aladağ ve Davut Görmez, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Daha önce tutuklanan Naim Aladağ ise suçsuz bulunarak serbest bırakıldı.

Gönyeli Polis Karakolu'nda görevli polis çavuşu Ahmet Öneren, mahkemede olguları aktardı. Polis, 27 Temmuz 2024 tarihinde saat 11.15 sıralarında Gönyeli Yenikent Rahat Sokak'taki inşaat alanında iskele üzerinde sıva işi yaptığı sırada dengesini kaybedip toprak zemine düşen Mahmut Özdaş’ın ağır yaralandığını ve kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini belirtti. 

Polis, Özdaş’ın çalıştığı Aladağ Trading inşaat şirketinin sekreteri Cevdet Aladağ (46), şirkette ustabaşı olarak çalışan Muhsin Aladağ (36) ve Naim Aladağ’ın başkasının ölümüne sebep olma suçundan tutuklandığını söyledi. Diğer üç zanlının mahkemeye çıkarılarak 3 gün ek tutukluluk emri alındığını, şirketin ortağı Davut Görmez hakkında ise bir gün ek tutukluluk emri verildiğini belirtti. 

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Soruşturma sürecinde suçla bağlantısı bulunmadığı tespit edilen Naim Aladağ serbest bırakıldı. Ayrıca, iş kazasıyla ilgili Çalışma Dairesi’nde de soruşturma yürütüldüğü ve bakanlıktan gelecek raporun önemli olduğu vurgulandı. Olay yerinde yeniden inceleme yapılacağı ve ihmal olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

Polis, zanlıların serbest kalması durumunda ifadelere etki edebileceğini belirterek 8 gün ek tutukluluk süresi talep etti. Zanlıların avukatı ise bu talebe itiraz ederek, müvekkillerinin soruşturmaya etki edemeyeceğini ve Çalışma Dairesi memurlarına müdahale edemeyeceğini söyledi.

Yargıç Jale Ergüden, 8 gün yerine zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.