Gönyeli’nin Yenikent bölgesinde 52 yaşındaki Mahmut Özdaş’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazasıyla ilgili tutuklanan Cevdet Aladağ, Muhsin Aladağ ve Davut Görmez dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Gönyeli Polis Karakolunda görevli polis çavuşu Ahmet Öneren, mahkemede olguları aktardı. Polis, 27 Temmuz 2024 tarihinde saat 11.15 sıralarında Gönyeli Yenikent Rahat Sokak üzerindeki inşaat alanı içerisinde iskele üzerinde sıva işi yaptığı sırada dengesini kaybedip toprak zemine düşen Mahmut Özdaş’ın ağır yaralandığını ve kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Polis, Mahmut Özdaş’ın çalışmakta olduğu Aladağ Traiding inşaat şirketinin sekreteri Cevdet Aladağ (46), konu şirkette ustabaşı olarak çalışmakta olan Muhsin Aladağ (36) ve şirket ortağı Davut Görmez’in "başkasının ölümüne sebep olma" suçundan dolayı tutuklandığını bildirdi. Mahkeme, bu üç zanlı için üç gün ek tutukluluk emri verdi.

Polis, tutukluluk süresi içerisinde yapılan soruşturma sonucunda suçla bağı bulunmadığı tespit edilen Naim Aladağ’ın serbest bırakıldığını açıkladı.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Polis ayrıca, meydana gelen iş kazasıyla ilgili Çalışma Dairesinin de soruşturma yaptığını ve söz konusu inşaatta iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını belirledi. Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 90’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına, iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunmaları şartıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.