Gönyeli'de 2016 yılında meydana gelen "Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme" suçlarıyla ilgili olarak Cemal Sarıca, 8 yıl aradan sonra mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Ali Yeşildal, mahkemede olayın detaylarını anlattı.

Polis memuru Yeşildal, 1 Mart 2016 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nden gelen iş cetveli ve evraklar üzerinden yapılan incelemelerde, zanlının 16 Ocak 2016 tarihinde Gönyeli'de eski iş yeri Güneş Sigorta şirketine ait kullanılmayan bir poliçeye sahte bilgiler eklediğinin tespit edildiğini belirtti. Zanlı, sahte belgeyi T.K.'ye ait HS 769 plakalı aracın sigortası için düzenlemişti.

Zanlı Cemal Sarıca, 5 Şubat 2016 tarihinde verdiği gönüllü ifadede suçu itiraf etmişti. Polis, 9 Mart 2016 tarihinde emare olarak alınan belgelerin incelenmeye gönderildiğini ve 17 Kasım 2017 tarihinde gelen sonuçlarda sahtelemenin zanlı tarafından yapıldığının kesinleştiğini açıkladı.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlı için teminat talep etti. Mahkemeye çıkan Yargıç Nuray Necdet, Cemal Sarıca'nın yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasakladı. Ayrıca, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 600 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir kez en yakın polis karakoluna giderek imza vermesi koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi