GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), 48’inci kuruluş yıl dönümünü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 66’ncı yıl dönümünü ve Kıbrıs’ın fethinin 453’üncü yıl dönümünü kutlamak amacıyla Boğaz Karargahı’nda bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona üst düzey devlet ve hükümet yetkilileri katıldı. GKK Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, yaptığı konuşmada, 1 Ağustos’un Kıbrıs Türk halkı için tarihsel ve sembolik önemine dikkat çekti.

Aytaç, Osmanlı Devleti’nin 453 yıl önce adaya gelişiyle sağlanan huzur ve güven ortamının, 1878’de Osmanlı’nın adadan ayrılmasıyla bozulduğunu, Kıbrıs Türk halkının 1974’e kadar zor bir dönem geçirdiğini belirtti. TMT’nin 1 Ağustos 1958’de kurulmasıyla birlikte Kıbrıs Türkü’nün örgütlü direniş gösterdiğini ifade eden Aytaç, Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirdiği Mutlu Barış Harekatı ile adada barış ve istikrarın yeniden tesis edildiğini söyledi.

Tümgeneral Aytaç, TMT’nin görevini 1 Ağustos 1976’da GKK’ya devretmesiyle, GKK’nın halkın güven ve huzur içinde yaşamasını sağlayacak azim ve kararlılıkta olduğunu vurguladı. Aytaç, "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, tüm personeliyle KKTC’nin varlığını, devletin bütünlüğünü, kutsal vatan topraklarını ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ inancıyla korumaya devam edecek, şanlı bayraklarımızı sonsuza dek göklerde dalgalandıracaktır" dedi.

Resepsiyonda, GKK tanıtım filminin gösterimi, Piyade Yüzbaşı Metin Akyol’un TMT Andı'nı okuması, KKTC Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tuğrul Enver Töre ve Bando Komutanlığı’nın müzik dinletisi, Girne Belediyesi ve Yeni Flarmoni Çok Sesli Koro konseri gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Resepsiyon, Bando Komutanlığı Hafif Müzik Ekibi’nin performansı ile sona erdi.