Girne Turizm Limanı'nda gerçekleştirilen Nokta Operasyonunda bir kilo uyuşturucu, üç silah ve 30 mermi ile yakalanan Batuhan Ulugünal ve annesi Müjde Taşer, dün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Polis memuru Adnan Kardeşler, zanlıların ülkeye giriş yapmak istedikleri esnada yapılan aramada yakalandıklarını belirtti. Batuhan Ulugünal'ın kullanımındaki akülü tekerlekli sandalyede yapılan aramada, üç adet Glock marka tabanca, boş şarjörler, 30 adet canlı mermi ve yaklaşık bir kilogram Methamphetamin türü uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Polis, zanlıların suçüstü yakalanmasının ardından Girne’deki ikametgahlarında yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığını açıkladı. İlk ifadelerinde, tabanca ve uyuşturucuyu Mersin Taşucu’ndan aldıklarını itiraf eden zanlıların, farklı tarihlerde yedi kez daha uyuşturucu getirdiklerini söyledikleri bildirildi. Polis, zanlıların 2023 yılında ülkeye 25 kilo uyuşturucu soktuklarına dair bilgi aldıklarını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların yönlendirildiği bir şahsın da arandığını ifade etti. Yargıç Murat Soytaç, zanlıların soruşturmanın selameti için üç gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.