BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Girne'de gerçekleştirilen kapsamlı uyuşturucu operasyonunda, 25 yaşındaki Nijeryalı Ifeanyi Augustine Okeke yakalandı. "Game Over" adı verilen operasyonda, 800 gram hintkeneviri, 43 adet MDMA türü uyuşturucu hap, 2 hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 7600 TL, 230 Sterlin, 300 Dolar ve 20 Euro ele geçirildi.

Polis memuru Mert Gültuna, 12 Ağustos 2024 tarihinde zanlının iki araç kullanarak uyuşturucu madde ticareti yaptığını öğrendiklerini belirtti. Takip sonucu, 19 Ağustos'ta zanlının Girne’de bir apartmanın önünde park ettiği aracından altın renkli çantayı alırken yakalandığını söyledi. Çantanın içinde ve aracın çeşitli yerlerinde uyuşturucu maddeler, paralar ve uyuşturucu paketleme malzemeleri bulundu.

Zanlı, tutuklanmasının ardından suçunu kabul ederek gönüllü ifade verdi. Zanlının 20 Ağustos 2024 tarihinde mahkemeye çıkarılması sonrası 2 gün tutukluluk emri alındı. Analizler ve soruşturmalar devam ederken, zanlının 7 gün daha tutuklu kalması talep edildi. Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.