TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Girne'de "Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Hint keneviri) İthal ve Tasarruf" suçlarından tutuklanan Mehmet Can Kerpiç, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Adnan Kardeşler, mahkemede olguları aktardı.

Polis memuru Kardeşler, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.00 sıralarında Girne Turizm Limanı'nda gerçekleştirilen kontroller sırasında, KKTC'ye giriş yaptığı esnada Mehmet Can Kerpiç'in tasarrufunda yaklaşık 25 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve bu maddenin emare olarak alındığını belirtti. Zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını ifade eden polis, Kerpiç'in daha önce mahkemeye çıkarılarak 7 gün tutukluluk emri alındığını ve bu süre zarfında maddelerin analize gönderildiğini kaydetti.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, Mehmet Can Kerpiç'in 45 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.