Girne’de trafik kontrolü sırasında durdurulan Mustafa Özmen ve Vural Allahverdi’nin araçlarında silah ve mermi bulundu. Yapılan araştırmada, zanlıların KKTC’ye bir iş insanını hedef almak üzere geldikleri tespit edildi. Özmen ve Allahverdi, 7 gün ek tutuklama ile mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Cemal Şanlıer, 14 Ağustos 2024 tarihinde Girne’de durdurulan ZUH 478 plakalı araçta yapılan aramada, bir adet 9 mm çapında Glock marka tabanca ve 12 adet mermi bulunduğunu açıkladı. Özmen ve Allahverdi, suçüstü hali gereği tutuklandı. Polis, Özmen’in 14 Ağustos’ta, Allahverdi’nin ise 8 Ağustos’ta KKTC’ye giriş yaptığını belirtti.

Şanlıer, soruşturma kapsamında Allahverdi’nin telefonunda KKTC’deki bir iş insanını hedef alacaklarına dair mesajlar ve hedef kişiye ait aracın plaka ve fotoğraflarının bulunduğunu, Özmen’in telefonunda ise “takipteyiz, dayı görünce basacağız merak etme” şeklinde mesaj tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, kiralık araçta yapılan ikinci aramada iki adet yüz maskesi bulundu.

Polis, zanlıların silah temin edip azmettirdiği belirlenen bir kişiyi aradığını ve zanlıların ifadelerinde silahı bilmediklerini öne sürdüklerini ifade etti. Ancak, Kent Güvenlik Kamera Görüntülerinde Allahverdi’nin elinde silah görüldüğü tespit edildi. Polis, zanlıların telefonlarında iş insanına ait bilgilerin ve fotoğrafların bulunduğunu açıkladı. 

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Soruşturma geniş çaplı olarak devam ederken, kamera görüntüleri ve telefon görüşmeleri incelenmeye devam ediliyor. Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 7 gün ek tutuklu kalmasına karar verdi.