Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Girne'de 22 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen bir operasyonda, Mehmet Uçar’ın kanunsuz olarak bulundurduğu silah ve mermiler ele geçirildi. Operasyon, Girne ve Lefkoşa Polis Müdürlükleri'ne bağlı C.Ö.Ş ekiplerinin aldığı bilgi doğrultusunda Beşparmaklar Caddesi üzerindeki bir süpermarketin otoparkında yapıldı. Yapılan aramada, Mehmet Uçar’ın tasarrufunda bulunan Taurus marka siyah renkli, 7,65 mm çapında seri numarası olmayan ateşli silah, içerisindeki 7 adet mermi ve yerde bulunan 2 adet mermi ile toplam 9 adet canlı mermi tespit edildi.

Zanlı suçüstü yakalanırken, silah ve mermiler emare olarak alındı. Polis memuru, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve kanunsuz silah ile mermilerin incelenmek üzere PGM Parmak İzleri Şubesi ve Balistik Şube’ye gönderileceğini belirtti. Ayrıca, kimliği tespit edilen başka bir şahsın da arandığı ve soruşturmanın devam ettiği ifade edildi. Mahkeme, zanlının 3 gün süreyle daha tutuklu kalmasını talep ederken, Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, Mehmet Uçar’ın 6 gün daha tutuklu kalmasına ve dosyadaki diğer detayların incelenmesine karar verdi.