Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Girne’de "Kanunsuz Ateşli Silah ve Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu" suçlarından tutuklanan Mehmet Uçar, teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Cenk Özyay, mahkemede olayla ilgili bilgi verdi. 22 Ağustos 2024 tarihinde saat 21:05 sıralarında, Girne ve Lefkoşa Polis Müdürlükleri'ne bağlı C.Ö.Ş ekiplerince Beşparmaklar Caddesi'nde bulunan bir süpermarketin otoparkında yapılan operasyonda, Mehmet Uçar’ın kanunsuz olarak bulundurduğu Taurus marka, siyah renkli, 7.65 mm çapında, seri numarası olmayan ateşli silah ile şarjöründe 7 adet canlı mermi ve yerde 2 adet olmak üzere toplam 9 adet canlı mermi tespit edildiği bildirildi. Polis, zanlının suçüstü yakalandığını ve silah ile mermilerin emare alındığını açıkladı.

Polis memuru, zanlının suçunu kabul ettiğini ve ateşli silah ile patlayıcı maddelerin incelenmek üzere PGM Parmak İzleri Şubesi ve Balistik Şube’ye gönderildiğini belirtti. Zanlının toplamda 11 gün ek tutukluluk süresi aldığı ve bu süre zarfında balistik raporunun beklendiği ifade edildi. Raporda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Polis, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkede kalıcı bir bağı olmadığını vurgulayarak, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.