Girne’de “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Hint keneviri) İthal ve Tasarruf” suçlarından tutuklanan Mehmet Can Kerpiç, bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Karaosmanoğlu, mahkemede olguları aktardı. Karaosmanoğlu, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.00 sıralarında Girne Turizm Limanı’nda PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ve Pamir isimli arama köpeği tarafından yapılan kontroller sırasında, Mehmet Can Kerpiç'in KKTC'ye giriş yaptığı esnada tasarrufunda yaklaşık 25 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Kerpiç, suçüstü hali gereği tutuklandı ve mahkemeye çıkarılarak üç gün tutukluluk emri alındı. Bu süre zarfında maddeler analize gönderildi ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Polis memuru, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Murat Soytaç, huzurundaki şahadeti değerlendirerek zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.