Girne Turizm Limanı'nda narkotik ekiplerinin operasyonu sırasında üzerinde hintkeneviri bulunarak tutuklanan Özge Dilan Barak, "uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu" suçlarından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mert Osmanlılar, mahkemede olayın detaylarını paylaştı. Polis, 18 Ağustos 2024 tarihinde saat 09.20 civarında Girne Turizm Limanı'nda PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli bir polis ekibi ve narkotik detektör köpeği Pamir’in yaptığı kontroller sırasında, Barak’ın KKTC’ye giriş yaptığı esnada köpeğin tepki verdiğini belirtti. Zanlının üzerinde ve çantasında yapılan aramada, güneş gözlüğü içerisinde şeffaf naylona sarılı yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu ve emare olarak alındığı kaydedildi.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Barak, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Aynı gün Girne'deki evinde yapılan aramada ise herhangi bir kanunsuz madde bulunmadı. Polis memuru, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde, Türkiye Mersin'de tanımadığı bir şahıstan 2 bin TL karşılığında 5 gram hintkeneviri aldığını ve bu maddeyi KKTC'ye kişisel kullanımı için getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı, mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutuklu kalmış, bu süre içinde gerekli soruşturma tamamlanmıştır. Polis, zanlının turist vizesiyle ülkeye giriş yaptığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 45 günü aşmayacak şekilde cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.