Girne Turizm Limanı'nda narkotik ekiplerinin operasyonu sırasında üzerinde hintkeneviri bulunarak tutuklanan Özge Dilan Barak, "uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu" suçlarından dün sabah mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik Şube'de görevli polis memuru Mert Osmanlılar, mahkemede olguları aktardı. Polis, 18 Ağustos 2024 tarihinde, saat 09.20 civarında Girne Turizm Limanı'nda, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'ne bağlı bir polis ekibi ve Pamir isimli narkotik detektör köpeği tarafından gerçekleştirilen kontrol sırasında, köpeğin KKTC'ye giriş yaptığı esnada Özge Dilan Barak'a tepki verdiğini belirtti. Zanlının üzerinde ve çantasında yapılan aramada, güneş gözlüğü kutusu içinde şeffaf naylona sarılı yaklaşık 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındı.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Zanlının suçüstü tutuklandığını ve soruşturma başlatıldığını ifade eden polis memuru, aynı gün Girne’deki evinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi. Zanlıdan temin edilen gönüllü ifadesinde, Türkiye'de Mersin'de tanımadığı bir kişiden 2 bin TL karşılığında 5 gram hintkeneviri aldığını ve KKTC'ye kendi kullanımı için getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Polis memuru, uyuşturucu maddenin analiz edilmek üzere, sarılı olduğu paketin ise parmak izi incelemesine gönderileceğini ve ayrıca incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.