Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, ülkedeki sağlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu, yeniliklerden bahsetti

SİVİL HALKA DA AÇIK OLACAK

GİKAD ve Kazakistan İş Kadınları Derneği arasında protokol GİKAD ve Kazakistan İş Kadınları Derneği arasında protokol

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Girne Askeri Hastanesi hakkında önemli bir bilgiyi paylaştı. Başta bölgeye olmak üzere ülkeye önemli bir katkı olan Girne Askeri Hastanesi’nin ihtiyacın karşılanmasına yönelik bir adım olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı  “İmzalanan protokolde sivil hastalara da ücretsiz bakılacak. Benim ülke insanımın modern hizmet alabileceği bir hastane. Türkiye bir hastane yapmış, ücretsiz KKTC halkına da bakma niyeti var” ifadelerini kullandı.

“DİKMEN’E YENİ SAĞLIK MERKEZİ”

Başbakan Ünal Üstel’in, “Dikmen’e yeni bir sağlık merkezi yapalım” diyerek, direktif verdiğini, Dikmen’e yeni bir sağlık ocağı yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Sağlık Bakanı Dinçyürek, bölgede çalışmaların başlandığının müjdesini verdi. Arazi tespiti sonrası projenin çıkılacağını söyleyen Dinçyürek daha sonra finansman ve ihale sürecinin başlayacağını belirtti.  Dinçyürek, “Araziyi aldıktan sonra hemen projeyi yapacağız. Dikmen’e sağlık merkezi yapmak için kararlıyız” diye ekledi.

“ÇÖZÜM HUKUK İLE BULUNACAK”

Tabipler Birliği’nin geçtiğimiz gün yaptığı, “Askeri Hastanenin sivillere hizmet verebilmesi için doktorların Birliğe üye olması şarttır” açıklamasına işaret eden Sağlık Bakanı Dinçyürek, hekimlerin endişelerini, yasalara uygunluğunu anlayışla karşıladığını belirtti. KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve konunun çözümünün hukuk ile bulunacağının altını çizen Bakan Dinçyürek, “Herkes müsterih olsun” vurgusu yaptı. Niyetin doğru olduktan sonra çözümün bulunmamasının mümkün olmadığını söyleyen Hakan Dinçyürek, “Hep birlikte çözeceğiz. Sonucu toplum menfaatine olacak bir konuyu biz tartışmaya hazırız” şeklinde konuştu.