Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye arasında önemli bir ulaşım projesi hayata geçti. Girne ile Anamur arasında bugün itibarıyla başlayan seferlerle, iki bölge arasındaki bağlantı güçlendirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılışta yaptığı açıklamada, bu projenin yalnızca ulaşımı değil, aynı zamanda su teminini de kapsayan tarihi bir adım olduğunu vurguladı. 2015 yılından bu yana Anamur'dan KKTC'ye kesintisiz olarak aktarılan suyun, yılda 75 milyon metreküp olduğuna ve bu suyun adanın kurak koşulları için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde fotoğraf sergisi düzenlendi Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde fotoğraf sergisi düzenlendi

Tatar, yenilenebilir enerjinin KKTC'nin en büyük kaynağı olduğunu belirterek, enerji iletim kablosunun KKTC’ye getirilmesinin ve enterkonnekte sisteme geçilmesinin önemini vurguladı. AB ülkeleri arasındaki enerji entegrasyonunun örnek gösterildiği konuşmada, KKTC'nin AB tarafından tanınmaması nedeniyle yaşanan zorluklara da değindi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu sorunları aşmak için çalışmaları sürdürdüğünü belirten Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki talimatlarının takip edildiğini ifade etti. Yeni ulaşım hattının, ekonomik ve sosyal bağları güçlendireceği öngörülüyor.