Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Orhan Gavani, iş dünyası olarak karanlık sis bulutu içinde yürümeye çalıştıklarını söyledi.

Katıldığı TV programında konuşan Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Orhan Gavani, mazot ve döviz kuru belli iken elektriğin nasıl oluyor da üç katına çıktığını sorarak şunları kaydetti;

'Merkez' faizi sabit tuttu 'Merkez' faizi sabit tuttu

“En hızlı çözülmesi gereken sıkıntılardan biri nakit parayı akışı… Sıkıntı piyasada para olmaması; tüm bunlara bir çözüm üretmesini bekliyoruz hükümetin ama gördüğümüz noktada bir adım görmüyoruz. Rekabet edebilirliği çözmek konusunda da bir adımları yok… Bizim bu konularda uzun vadeli planlar oluşturmamız lazım. İş dünyası geleceği görmek ister, tahmin edebilmek ister. Karanlık sis bulutu içinde yürüdüğünüzde tepetaklak. Önceliğimiz devlet politikaları oluşturmak ve halkı da bilgilendirmek olmalı.

Şu anda elektrik bizi adeta çarpıyor. Döviz mazot artmadı. Evet, çalışan giderleri arttı ama mart-nisan yüzde 23… ama tüm faturalar iki katı. Bu nasıl olabiliyor? Elektrik bizi çarpmış durumda… Evde 3 katı geldi ki bunu kabul ediyorum. Boş dükkânlarımızda katına çıktı…”