Adalet Talebi ve Sorumluluk Sorgulaması

Naveed Akbar'ın, Gemikonağı'nda deniz kenarında bankta otururken alkollü bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, bölgede düzenlenen eylemler adalet talebiyle büyüyerek devam ediyor. Eylemde, Akbar'ın ölümünden alkollü sürücünün yanı sıra Lefke Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) de o güne kadar ne yaptığı sorgulandı. Trafik kazasında yakınlarını kaybeden aileler, adalet arayışlarında ısrarla duracaklarını ve daha fazla can kaybının önlenmesi için gereken adımların atılmasını istediler.

GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Eylemler ve Toplumun Tepkisi

Gemikonağı’nda düzenlenen eylemde, sivil toplum örgütleri ülkede artan trafik kazalarına dikkat çekmek için bir araya geldi. Gençlerin sorumsuz kazalara kurban gitmemesi için bu konunun takipçisi olacaklarını belirten örgütler, "Bu olay burada kapanmayacak" diyerek mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Eylemde, Türkiye’ye götürülen suçlunun durumu ve dava sürecinin takip edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, yabancı öğrencilerin güvenliğinin sağlanması gerektiği ve devletin bu konuda yetersiz kaldığı ifade edildi. Eylemciler, gönüllü tercümanların devreye girmemesi halinde devletin tercüme hizmeti bile sunmadığını dile getirerek, yabancı öğrencilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çektiler.