FED Faiz Kararını Açıkladı FED Faiz Kararını Açıkladı

Savaşın gölgesinde yaşayan Gazze’de, 25 yıldır ilk kez görülen çocuk felci vakasının ardından, Birleşmiş Milletler öncülüğünde büyük bir aşılama kampanyası başlatıldı. Kampanya, İsrail'in izin verdiği 3 günlük ateşkes süresince Gazze'deki 10 yaşın altındaki yaklaşık 640 bin çocuğu aşılamayı hedefliyor. Resmi olarak 1 Eylül’de başlaması planlanan aşılama, beklenenden bir gün önce, Gazze'nin merkezi, güney ve kuzey bölgelerinde başladı.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, başarılı bir aşılama kampanyası için çocukların en az yüzde 90'ının dört hafta arayla iki doz şeklinde aşılanması gerektiğini belirtiyor. 23 Ağustos'ta Gazze'de bir bebekte çocuk felci tespit edilmesi, bölgede büyük bir endişeye yol açmıştı. Bunun üzerine İsrail ve Filistinli taraflar, insani bir ara verilmesi konusunda anlaştılar.

Ancak, aşılama çalışmaları sürerken, İsrail’in Gazze'yi bombalamaya devam etmesi, bölgedeki gerginliği daha da artırıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, verilen bu sürenin bir "ateşkes" olmadığını vurguladı. Filistin Sağlık Bakanlığı ise, Gazze'de bombalamaların sürdüğü cumartesi günü, 26'sı gece boyunca hayatını kaybeden toplam 89 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu, saldırıların başladığı günden bu yana kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı oldu.