Gazimağusa’da gerçekleştirilen Dinamit Operasyonu kapsamında tutuklanan Ömer Karakaya ve Erdoğan Karakaya, dün mahkemeye çıkarılarak ek tutukluluk talebiyle 6 gün daha gözaltında kalacak. Ancak, suçsuz olduğu anlaşılan Bülent Yılmaz serbest bırakıldı.

Mahkemede konuşan polis memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Ağustos'ta zanlıların uyuşturucu madde taşıdığı bilgisi alındığını belirtti. Zanlıların, Tatlısu yakınlarında kiralık bir araçla tespit edildiğini, ancak araçla kaçmaya başladıklarını ifade etti. Polis, Tirmen köyünde durdurulmaya çalışılan zanlıların, havaya açılan uyarı ateşine rağmen kaçmayı sürdürdüklerini belirtti. Zanlıların kaçarken attığı poşette 50 gram hintkeneviri, 4 gram metamfetamin, 2 gram kokain ve 6 adet uyuşturuculu hap bulundu. Ayrıca, kiralık araçta yapılan aramada, 35 gram kokain, uyuşturucu satışından elde edilen 162 bin 40 TL, 3 bin sterlin ve 200 Euro nakit para ele geçirildi.

Polis, zanlıların Vadili’de terk edilmiş araçlarının bulunduğunu ve akşam saatlerinde yakalandığını belirtti. Evlerinde yapılan aramada 6 adet uyuşturuculu kağıt, 5 gram kokain ve 1 gram metamfetamin bulundu. Soruşturma devam ederken, analiz sonuçlarının beklendiği ve aranan bir şahsın daha olduğu açıklandı.

Yargıç Semra Karakaya, zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Rumeli Balkan camiası 8 Ekim'de Anıtkabir'de toplanıyor Rumeli Balkan camiası 8 Ekim'de Anıtkabir'de toplanıyor