Grönholm Metodu seyirci ile buluştu Grönholm Metodu seyirci ile buluştu

Gazimağusa Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitime başlamaları amacıyla kent genelindeki 23 okulda kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Okullarda genel temizlik, sağlık, ağaç budama ve ilaçlama işlemleri yapılarak, okul çevresindeki trafik güvenliği de sağlanıyor. Bu çalışmalarla birlikte, okullarda boya işleri, su deposu temizliği ve yenilemeleri de belediye tarafından karşılanıyor.

Belediye ekipleri, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne yeni bir çardak yaparken, Doktor Fazıl Küçük Endüstri ve Meslek Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Yonpaş Lisesi ve diğer okullarda boya, demir, ahşap işleri gibi pek çok bakım faaliyetini tamamladı. Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda deprem dayanıklılık güçlendirme çalışması sürerken, okulun yeni oyun alanı için hazırlıklar devam ediyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, okullara yapılan bu desteklerle yeni eğitim yılının çocuklar için daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde başlamasını hedeflediklerini belirtti. Uluçay, yasa gereği belediyelerin topladıkları emlak vergilerinin %15’ini eğitime ayırmaları gerektiğini vurgularken, elde edilen bu gelirin tamamının Şampiyon Melekler anısına yapılacak spor faaliyet alanlarına aktarılacağını söyledi. Belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirilen bu hizmetlerde emeği geçen tüm çalışanlara da teşekkür etti.