Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), çevreyi koruma ve katı atıkların bertaraf edilmesi amacıyla kent genelinde cam atıkların geri dönüşümü için yeni bir projeye imza attı. Bu iş birliği kapsamında, kentteki cam atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. MASDER Başkanı Serdar Atai, çevre temizliği konusunda bugüne kadar gösterdikleri başarıların devamı niteliğinde olan bu projenin, atık yönetiminin iyileştirilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

İlk aşamada Sakarya Magem’de cam atıkların toplanması için bir geri dönüşüm skipi yerleştirildi. Bu adımla, evlerden ve iş yerlerinden birikmiş cam atıklar (şişe, kavanoz, bardak vb.) toplanarak özel bir tesiste cam tozuna dönüştürülecek. Serdar Atai, elinde cam atık bulunduran vatandaşları, bu atıkları temizleyerek Sakarya Magem’deki skipe atmaya davet etti.

Konya Savunma Sanayiine katkı sağlayacak projeye imza Konya Savunma Sanayiine katkı sağlayacak projeye imza

Atai, bu projede bir sonraki adımın plastik, metal, cam ve kâğıt/karton ayrıştırma konteynerlerinin pilot bölgelere yerleştirilmesi olduğunu ifade etti. Böylece, Gazimağusa halkının geri dönüşüme katkıda bulunması teşvik edilecek ve çevre koruma bilinci güçlendirilecek. Proje, şehirde atıkların azaltılmasını ve yeniden kullanımını sağlamak adına önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor.