Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Gaemi Tayfunu, Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinde büyük bir felakete yol açtı. Tayfunun neden olduğu şiddetli yağışlar, bölgede 30 kişinin hayatını kaybetmesine, 35 kişinin ise kaybolmasına neden oldu.

Çin Küresel Televizyon Ağı'nın (CGTN) haberine göre, Gaemi Tayfunu, özellikle Hunan eyaletindeki Zışing kentinde büyük yıkıma neden oldu. Yerel yetkililer, Zışing kentinde tayfunun getirdiği şiddetli yağışlar sonucu 30 kişinin öldüğünü, 35 kişinin ise kaybolduğunu belirtti.

Tayfundan en çok etkilenen Zışing kentinde elektrik ve haberleşme sistemlerinin yeniden normale döndüğü bildirildi. Yetkililer, kayıpların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Gaemi Tayfunu, sadece Hunan eyaletinde değil, Çin’in doğusundaki Fucian bölgesinde de büyük hasara yol açtı. Fucian bölgesinde tayfun nedeniyle 156 bin 800 kişi tahliye edilmek zorunda kaldı. Ayrıca, tayfunun neden olduğu toprak kaymasında 11 kişi daha hayatını kaybetti.

Bu doğal felaket, Çin'in farklı bölgelerinde büyük etkilere yol açarak, insanların yaşamlarını ve altyapıyı olumsuz etkiledi. Yetkililer, afet sonrası yaraların sarılması ve kayıpların bulunması için çalışmalarını sürdürürken, halkın güvenliği için gerekli önlemleri almaya devam ediyor.