Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var? Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var?

UKRAYNA'YA DESTEK PLANI

G7 ülkeleri, Rusya'ya uyguladıkları büyük yaptırım paketleriyle uluslararası ticareti ve küresel finans sistemini kısıtlamıştı. Zirvede, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen faiz gelirlerinin Ukrayna'ya kredi olarak aktarılması planı görüşülecek. Bu kredinin miktarı 50 milyar doları bulabilir ve Ukrayna'nın yeniden yapılanma sürecine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

GAZZE'DE ATEŞKES VE YARDIM

G7 liderleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye yönelik ateşkes planını desteklediğini açıklamıştı. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar büyük yıkıma neden olurken, Biden ateşkes ilan edilmesini ve rehinelerin serbest bırakılmasını önerdi. Ayrıca, Gazze'ye yönelik insani yardımların artırılması ve İsrail ile Gazze'deki insanların güvenliğini garanti altına alan bir barış anlaşması yapılması planlanıyor.

G7'NİN ÖNEMİ VE KATILIMCILAR

G7 (Group of Seven), Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden oluşan dünyanın en büyük yedi ekonomisini temsil ediyor. Bu yıl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla, zirvede gelişmekte olan ülkelerle ekonomik işbirliği konuları ele alınacak.