• Eskişehir’de meydana gelen dehşet verici olayda, 18 yaşındaki bir saldırgan, Nazi miğferi, hücum yeleği ve balta ile donanmış halde cami çay bahçesinde oturanlara saldırarak 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırganın üzerinde, Nazilerle ilişkili olan ve aşırı sağcı gruplarca kullanılan "Kara Güneş" sembolü bulunuyordu.

Olay, Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi’nde bulunan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde Salı günü gerçekleşti. Saldırgan A.K.'nin, saldırı öncesinde sosyal medyada canlı yayın yaparak ekipmanlarını tanıttığı ve saldırıyı planladığını belirttiği öğrenildi. Olay sırasında ise saldırıyı canlı yayınladı.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırganın Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, saldırganın 19 Haziran'da 18 yaşını doldurduğu ve adli sicil kaydının bulunmadığı ifade edildi.

A.K.’nin saldırıyı “oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak” gerçekleştirdiği iddia edildi. Saldırganın ayrıca bir blog yazısında saldırıyı nasıl gerçekleştireceğini ayrıntılı bir şekilde planladığı ve Nazi SS sembolleriyle süslediği bir manifesto yayınladığı da ortaya çıktı. Manifestosunda göçmenler, Suriyeli çocuklar ve LGBTQ+ bireylerini hedef aldığını belirten saldırgan, önceden TKP binasına saldırmayı planladığını da ifade etti.

Saldırganın üzerindeki "Kara Güneş" sembolü, 2019 yılında Yeni Zelanda’daki Christchurch camii saldırılarında Brenton Tarrant isimli saldırganın da taşıdığı sembol ile aynıydı. Tarrant, saldırıyı sosyal medyada canlı yayınlamış ve 74 sayfalık bir manifesto yayınlayarak Norveç'teki Anders Breivik'ten ilham aldığını belirtmişti.