Çukurova köyünde eşini darp ettiği ve şiddet tehdidinde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Kader Dorukan, mahkemeye çıkarıldı. Demirhan Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Fatih Yanarateş, mahkemede olayla ilgili olguları sundu. 

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Polis memuru, zanlının 5 Eylül 2024 tarihinde saat 18.00 sıralarında, evlerinde ayrılmak isteyen eşine "Benden boşanırsan önce seni, sonra kendimi öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini ve ardından eşini darp ettiğini açıkladı. Şikayet üzerine tutuklanan Dorukan hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis memuru, gerekli ifadelerin alındığını ve soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Zanlının benzer bir sabıkası olmadığını ve davalarında hazır bulunması için uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Nuray Necdet, huzurundaki şahadeti değerlendirerek, zanlının yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasakladı. Ayrıca, 20 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı üç kefilin 300’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve ayda bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza vermesi koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.