Hindistan'ın Mumbai şehrinden Almanya'ya gitmekte olan Air Vistara havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Türkiye hava sahası üzerindeyken bomba ihbarı yapıldı. 600 kişilik kapasiteye sahip ve 247 yolcuyu taşıyan uçak, güvenlik gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Erzurum Havalimanı’nda güvenlik en üst düzeye çıkarıldı ve bomba imha uzmanları ile çeşitli güvenlik ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Aprona yanaşan uçaktan tüm yolcular tahliye edilerek güvenli bölgeye alındı. Aramalar için bomba imha uzmanları ve bomba arama köpeği devreye sokuldu. 100 emniyet personeli, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yer aldığı geniş çaplı operasyon sonucunda uçakta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve arama tarama çalışmalarının saat 23.30 itibariyle tamamlandığını belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda ihbarın asılsız olduğu tespit edildi ve Erzurum Havalimanı üzerindeki uçuş yasağı kaldırıldı.

ABD'de 170 milyon kullanıcılı TikTok İçin kritik dava ABD'de 170 milyon kullanıcılı TikTok İçin kritik dava

Vali Çiftçi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yolculardan birinin uçakta "Bomba var" yazılı bir notu tuvalete bıraktığını, bu notun hostes tarafından fark edilerek pilota iletildiğini söyledi. Ancak, notu bırakan kişi hakkında henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Vali Çiftçi ayrıca, uçuş kurallarına göre pilotların dinlenme süresi nedeniyle uçakta bekleme yapıldığını, yolcuların ise dış hatlar terminalinde dinlendiklerini açıkladı. Frankfurt’a devam edecek olan yolcuların, ertesi gün Hindistan'dan gelecek yeni bir uçakla yolculuklarına devam edecekleri belirtildi.