Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde dakikalarca ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi. Ertuğruloğlu, "Birbirimize sahip çıkacağız, birbirimizi destekleyeceğiz. Çünkü bizim kimsenin hakkında gözümüz yok, toprağında da gözümüz. Ama kimsenin de bizim hakkımızda, toprağımızda gözü olmasına izin vermeyiz" dedi.

Genç İş İnsanlarından KTSO’ya Ziyaret Genç İş İnsanlarından KTSO’ya Ziyaret

Ertuğruloğlu, Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) davetlisi olarak KKTC'de bulunan Azerbaycan Zafer Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sevinç Oruçeva ve Karabağ şehitlerinin çocuklarını ağırladığı etkinlikte konuştu. En az 20 bin çocuğun ölümüne sebep olan Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanmasına "Bu medeniyet değildir, bu başka bir şeydir!" sözleriyle tepki gösterdi.

Netanyahu'nun ABD Kongresi’nde konuşmasına değinen Ertuğruloğlu, "Masum insanları öldürten bir başbakanı alkışlamak doğru olamaz. Neredeyse 20 bine yakın çocuk öldü, her gün de ölüyor. Böyle bir adamı Washington'da ağırlayıp Kongrede alkışlamak medeniyet değildir" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesini eleştiren Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya Beşten Büyüktür" sözünü hatırlatarak, dünyanın bu beş ülkenin (ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, Çin) gücünü yavaş yavaş aşacağını vurguladı. Azerbaycan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklı davalarını savunmaya kararlı olduklarını belirtti.